Jdi na obsah Jdi na menu


Domácí vzdělávání

Systém domácího vzdělávání jsme zavedli z důvodu překlenutí období, na které bude naše ZŠ uzavřena. Chceme touto cestou pokračovat v provizorní výuce hlavních předmětů, která bude spočívat především v zadávání vyváženého množství domácí práce žákům s průběžnou kontrolou jejich výsledků. Při plnění stanovených úkolů počítáme s pravidelným vypracováváním zadané práce dětmi během pracovních dnů. Náš systém se opírá o 3 základní body:

  • Webové stránky školy - stručný přehled probíraného učiva
  • Skolanadlani.cz - konkrétní úkoly v jednotlivých předmětech a další podpůrné informace od učitelů, komunikace s rodiči
  • Předávání vybraných vypracovaných domácích prací na dálku. Aby bylo zasílání vypracovaných úkolů učitelům co nejjednodušší, stačí vyfotit mobilním telefonem a sdílet na služební emaily učitelů.
    • Vypracované DÚ zasílejte průběžně jednotlivým učitelům na jejich služební emaily, podle toho, který předmět vaše dítě vyučují. Do "předmětu" každé zprávy vždy uveďte jméno žáka a ročník. Jednoduché úkoly, které nevyžadují kontrolu či radu učitele nezasílejte, pouze prověřte, že díte dané problematice rozumí. Učitelé vás k zaslání některých důležitých a hotových úkolů budou vyzývat, aby mohli provést orientační hodnocení znalostí. 

Od 4. 5.2020 zahajujeme podpůrnou VIDEOVÝUKU, která si klade za cíl ve vybraných předmětech zopakovat, případně vysvětlit učivo větší skupině žáků najednou s možností interakce s vyučujícím a spolužáky. Chceme doplnit stávající distanční systém vzdělávání o další způsob, jak pomoci dětem i rodičům. Jde tedy o doplnění nastaveného systému, o další součást. Vše co probíhalo dosud, bude obdobným způsobem probíhat i nadále.

Učitelé jednotlivých předmětů jsou žákům a rodičům pro komunikaci k dispozici přes portál skolanadlani.cz každý pracovní den zejména v době stanovené rozvrhem.

Pro vzdělávání dětí využívejte jakékoli vhodné zdroje v přiměřeném rozsahu. Od 16.3.2020 spouští ČT2 pořad UčíTelka, který by mohl být vhodným doplňkem vzdělávání.

 

Rubriky

1. ročník

Příspěvků: 4

2. ročník

Příspěvků: 5

3. ročník

Příspěvků: 6

4. ročník

Příspěvků: 5

5. ročník

Příspěvků: 5