Jdi na obsah Jdi na menu


Možné přerušení provozu ZŠ v souvislosti s plánovanou rekonstrukcí

16. 6. 2014

 V souvislosti s plánovanou rekonstrukcí stávající budovy základní školy je aktuální otázka, zda bude provoz základní školy a školní družiny přerušen dříve než začnou letní prázdniny. O přerušení jsme uvažovali zejména kvůli obavě z toho, zda se plánované stavební práce a následná kolaudace i navýšení potřebné kapacity ve školském rejstříku, stihnou do konce srpna 2014.

Zde jsme uvažovali o třech variantách. Tou první byla možnost ukončit základní a zájmové vzdělávání o 14 dnů dříve s tím, že bychom dětem předali vysvědčení k 13.6.2014, a ty by pak měly delší prázdniny.

Druhou prověřovanou možností je zajištění jiných prostor pro výuku tak, aby rekonstrukce mohla začít dříve. Ovšem zde je problematické zajišťování stravování, převlékání a provoz školní družiny.

Třetí možností, ke které se nyní přikláníme je ta, že provoz školy nebude omezen nebo pouze zkrácen o jeden den s využitím zbývajícího volného dne (§ 24 odst. 2 zákona 561/2004 Sb.). Vyučování by tak bylo ukončeno o den dříve. Důvodem je skutečnost, že se nám podařilo zvýšit kapacitu základní školy na 44 žáků a to nám umožní přijmout 11 dětí z celkového počtu 14 žadatelů o přijetí do 1. ročníku.

V případě MŠ předpokládáme, že se podaří otevřít nové zařízení v polovině června tohoto roku a rýsuje se možnost přesunout děti do nové třídy ještě před letními prázdninami. Tím by se vytvořil potřebný prostor pro přípravné práce související s rekonstrukcí.

O tom, jak se situace vyvíjí a jak se nakonec podaří danou záležitost vyřešit, budou rodiče dětí a žáků vhodným způsobem informováni.

 

Mgr. Jan Švec, ředitel školy