Jdi na obsah Jdi na menu


Adventní koncerty od 28.11.2021

28. 11. 2021

Nastala doba Adventní, která znamená očekávání příchodu Vánoc. Každý z nás tuto dobu tráví různým způsobem ať už v kruhu rodinném či jinde. Pro někoho bývá toto období časem rozjímání nad uplynulým životem a obdobím laskavosti, umírněnosti a darování něčeho hezkého pro ty nejbližší. Zastavme se a porozmýšlejme i nad tím, že máme dar zdraví a že jsou zdravé i naše děti, že máme vše, co k životu potřebujeme. Ne všem se tohoto bohatství dostává. Proto zkusme dát alespoň určitou malou částku, která přispěje těm, kteří potřebují pomoc.

Naše škola se rozhodla, že přispěje na konto Adventních koncertů, které bývají každou adventní neděli v České televizi – viz. níže. Pokud chcete a dovolíte, aby Vaše dítě přispělo malinkou částečkou ze svého kapesného, budeme mít k tomuto účelu ve škole pokladničku a vybranou částku zašleme na konto těchto koncertů. Konečná částka na koncertech se sečte a vydělí počtem koncertů, aby se všem potřebným dostalo stejně.

...i malá kapička tvoří moře.... Děkujeme!

Adventní koncerty v České televizi pomáhají již 31 let potřebným lidem. V letošním roce podpoří sbírka 4 neziskové organizace:

  1. Domov sv. Anežky z Týna nad Vltavou – který zaměstnává dospělé osoby s mentálním a kombinovaným postižením.

  2. Je Hospic sv. Jiří, poskytjící mobilní hospicovou péči v Karlovarském a Plzeňském kraji.

  3. Koncert bude věnovaný táborskému centru Kaňka, které provozuje osobní asistenci, denní stacionář a ranou péči pro zdravotně a kombinovaně postižené děti.

  4. Závěrečný představí Mezinárodní vězeňské společenství, pomáhající dětem odsouzených rodičů.

Koncerty jsou vysílány každou adventní neděli na ČT 1 od 17. 30 h.

Sbírka je věnována na účet 692 692 692/0800.

266939.jpg